Održano mektebsko takmičenje na području Medžlisa Islamske zajednice Visoko

U nedjelju 20. aprila 2014. godine na području Medžlisa Islamske zajednice Visoko održano je mektebsko takmičenje iz kiraeta i općeg znanja o Islamu-ilmihala. U kraljevačkoj džamiji održano je takmičenje iz kiraeta za stariju kategoriju a rosuljačkoj za mlađu grupu uz prisustvo džematlija, roditelja, polaznika mektebske nastave imama i muallima. Takmičilo se 57 najboljih polaznika u učenju Kur'ana iz 34 džemata.

Prvo mjesto iz kiraeta u mlađoj kategoriji (do 6 razreda O.Š. ) osvojio je Arnautović Armin-Emin, džemat Šerefuddin, Bijela džamija-muallim hfz Edin ef. Bukva, drugo mjesto Muslić Nedžmina, džemat Mokronozi-muallim Senad ef. Šabić i treće mjesto Redžić Melika, džemat Rosulje-muallim Mahir ef. Huseinovski.

Prvo mjesto iz kiraeta u starijoj kategoriji (od 7 do 9 razreda O.Š.) osvojio je Bukva Affan, džemat Šerefuddin, Bijela džamija-muallim hfz Edin ef. Bukva, drugo mjesto dijele Kriještarac Kelim, džemat Rosulje-muallim Mahir ef Huseinovski i Dlakić Melina, džemat Mokronozi-muallim Senad ef Šabić i treće mjesto je Mušinbegović Hasan, džemat Hanovi-muallim Edžnan ef Hajrić.

U kategoriji općeg znanja takmičilo se 70 polaznika iz 35 džemata. Takmičenje je održano u OŠ „Kulin ban“ Visoko. Prvo mjesto je osvojio Valjevac Amil, džemat Maurovići-muallim Sead ef Goralija, drugo mjesto Provalić Nedim, džemat Srhinje-muallim Kenan ef Smailagić i treće mjesto Hadžiosmanović Dženeta, džemat Kalići-muallim Fahrudin ef Bećirović.

Najuspješniji takmičari, prvoplasirani iz sve tri kategorije, Bukva Affan, Arnautović Armin-Emin i Valjevac Amil predstavljaju Medžlis IZ Visoko na muftijskom takmičenju. Svi učesnici na takmičenju dobili su prigodne poklone, a pobjednici knjige i novčane nagrade.Supervizor takmičenja je bio glavni imam prof Ibrahim ef Hadžić.

Medžlis IZ Visoko zahvaljuje upravi OŠ „Kulin ban“ na ustupljenim učionicama. Također se zahvaljujemo sponzorima ovog takmičenja VISPAK-u, Rampartu, IGM-u i ABRAS-Companiji iz Visokog koji su pomogli u obezbjeđivanju nagrada i paketa.

Pobjednicima i njihovim muallimima čestitke i uspješno predstavljanje Medžlisa IZ Visoko na daljnjim takmičenjima.

Mektebsko takmicenje 01

Medžlis Islamske zajednice Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close