Ostali sportoviSport

Održano Balkansko prvenstvo u karateu, BiH na trećem mjestu

U organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine, a u tehničkoj organizaciji Karate saveza Kantona Sarajevo, održano je 17. balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21, na kojem je učestvovalo 11 zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Slovenija, Srbija i Turska), s 863 takmičara.

Nakon prvog dana takmičenja, reprezentacija Bosne i Hercegovine je zauzela treće mjesto, iza reprezentacija Turske i Srbije.

Drugog dana, nastupale su kadetkinje ekipno i juniori i U21 (m) pojedinačno.

Trećeg dana, nastupale su ekipe gdje su ostvareni zapaženi rezulati, a najuspješnija takmičarka bila je juniorka Ilma Rahmanović-KK ¨Ilidža”-Ilidža s osvojene dvije zlatne medalje (borbe pojedinačno juniorke +59 kg i borbe ekipno juniorke), kao i v.d.selektor Juniorske ženske selekcije u borbama Una Selman Žilić, te v.d.selektor U21 muške selekcije Dragiša Vuletić s osvojene dvije zlatne medalje pojedinačno (Čongo Anes -84 kg-1.mjesto/KK¨Champion”-Ilidža i Brkić Veselko-75 kg-1.mjesto/SKK¨Neretva”-Mostar).

Bh. reprezentativne selekcije u pojedinačnim i ekipnim rezultatima su na 17. prvenstvu ukupnom plasmanu ostvarile treće mjesto s osvojenih šest zlatnih, četiri srebrne i 12 bronzanih medalja, saopćeno je iz Karate saveza BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close