Održana smotra Odreda izviđača “Lisac” Zenica i novo druženje zeničkih izviđača

Pored tmurnog i prohladnog vremena uz susretljivost uprave i osoblja OŠ “Skender Kulenović”  članovi Odreda izviđača “Lisac” koji djeluje u sastavu Saveza izviđača općine Zenica priredili su nam još jedno nezaboravno druženje i pravu čajanku na otvorenom.

Jučer (16.12.2012) je u krugu OŠ „Skender Kulenović“ održana je smotra izviđača O.I. Lisac na kojoj  je prisustvovalo 65 članova ovog odreda podjeljenih u tri izviđačke čete:  četa Miroslav Krleža,  četa Edhem Mulabdić/Mak Dizdar i četa  Skender Kulenović. Nakon okupljanja, načelnik odreda Dino Brljevac, zajedno sa starješinom Emirom Dvizcem je upriličio ceremoniju prijema novopridošlih  članova u izviđačku organizaciju. Polaganjem obećanja/zavjeta  naši  su novi  članovi  svoja protekla dva mjeseca  od prvog sastanka i dodira sa našom organizacijom na ovaj način krunisali zvaničnim pristupom svjetskoj porodici izviđača koja broji više od 30 miliona članova. Uz prigodan muzički program održano je i takmičenje u kojem su ekipe pokazale zavidne rezultate.

Svojim prisustvom su uljepšali ovaj događaj i vodovi i jata iz Odreda izviđača “Zmajevac” i Odreda izviđača “Smet”  kao i: Željka Knežević-Ivanković – predsjednica Saveza izviđača Zeničko-dobojskog kantona, Edin Šarić – predsjednik Saveza izviđača općine Zenica, Zekerijah Avdić – načelnik  štaba Saveza izviđača općine Zenica i Dragan Ivanković – starješina Odreda izviđača  “Zmajevac”.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close