NogometSportVisoko

Održana redovna sjednica UO NK Bosna, cilj kluba ostaje nepromjenjen

U službenim prostorijama NK Bosna na gradskom stadionu Luke u Visokom, pod predsjedavanjem Nermina Kadrića, večeras je održana redovna sjednica  upravnog odbora Nogometnog kluba „Bosna“ kojoj su prisustvovali svi članovi.

Nakon što je usvojen dnevni red i zapisnik sa prethodne sjednice, predsjednik UO gospodin Nermin Buco Kadrić upoznao je prisutne sa rezultatima provedbe zakuljučaka sa prethodne sjednice te izvjestio o tekučim i otvorenim pitanjima.

Obzirom da se u narednih 10 dana odigravaju tri jako važne i moglo bi se reči presudne utakmice, sa analizom prethodnog kola kao i stanjem ekipe, članove upravnog odbora upoznao je sportski direktor Mirza Laletović.

Pored gore navedenih, izvještaje po svojim zaduženjima podnijeli su i Adis Hajlovac, Muhamed Husić te generalni sekretar kluba Melvin Ahmetović. Nakon obavljene diskusije, doneseno je nekoliko odluka i zaključaka od kojih izdvajamo sljedeće:

Cilj postavljen na početku polusezone pred igrače i stručni štab NK Bosna Visoko ostaje nepromjenjen a to je osvajanje titule i plasman u BHT Premijer ligu.

Cijeneći značaj utakmica koje nam predstoje, kao i činjenice da u 10 dana igramo 3 utakmice od kojih 2 na gostujučem terenu, UO NK Bosna Visoko donosi odluku da će do kraja prvenstva biti u stalnom zasjedanju kako bi ekipi osigurao maksimalne uslove do kraja prvenstva.

U proljetnom dijelu prvenstva bilo je očigledno da je sveti dres Bosne i teret osvajanja titule prilično težak za dobar dio naših mladih igrača, te im ovim putem upućujemo riječi podrške i obečavamo da će se njihov trud višestruki isplatiti te da će uprava znati nagraditi ovaj vanserijski uspjeh pred kojim se naš klub nalazi. S tim u vezi pozivamo igrače i stručni štab na krajnju ozbiljnost i maksimalno zalaganje  a zelenom terenu.

Visočkoj javnosti upućujemo poruku da je rad Upravnog odbora NK Bosna u dosadašnjem periodu bio maksimalno transparentan, te da se isti u dosadašnjem radu nije i neće se baviti bilo kakvim nečasnim radnjama van zelenog terena. Svjesni da sami odlučujemo o svojoj sudbini, okrenuti smo svojim utakmicama koje predstoje i jedino što nas zanima jeste pozitivno zalaganje naših igrača i rezultat koji isključivo oni izbore na terenu.

Obzirom da smo od kancelarije NS/FS BiH zaprimili poziv da pristupimo sastanku vezanom za prezentaciju obaveza po licenciranju za klubove koji pretenduju na plasman u BHT Premijer ligu, zadužuju se Melvin Ahmetović, Mirza Laletović i Muhamed Husić da prisustvuju ovom sastanku te da sačine izvještaj upravnom odboru o neophodnim mjerama i radnjama vezanim za ovu tematiku.

Upravni odbor je opredjeljen za poštivanje pozitivnih zakonskih propisa u i ne podržava upotrebu pirotehničkih i drugih nedozvoljenih sredstava. Medjutim s ponosom ističemo zalaganje i doprinos naših navijača za rezultate koje je ekipa ostvarila u toku sezone. Njihovo prisustvo, korektno ponašanje bez bilo kakvih incidenata na skoro svakoj utakmici dalo je dodatni motiv i obavezu nama svima da opravdamo povjerenje i dobrim rezultatima zahvalimo na njihovom trudu i podršci. S tim u vezi upravni odbor donosi odluku da će omogučiti organizovani odlazak na sva preostala gostovanja za navijačku skupinu DEMONI.

 

Predsjednik UO NK Bosna

Nermin Buco Kadrić

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close