Održana promocija knjige “Konstitutivni narodi i ustavne promjene” autora prof. dr. Zarija Seizovića

Knjiga “Konstitutivni narodi i ustavne promjene” treći je dio, kako ju je autor prof. dr. Zarije Seizović nazvao, “Bosanske trilogije” promovirana je u Općoj biblioteci “Muhamed Kantardžić” u Brezi, a koju čine tri knjige, “Paradigma Bosna – juče danas sutra”, koja je promovirana na istom mjestu prije par mjeseci, zatim “Bosnia Nowadays: A Disguised Failed State”, čija se promocija očekuje početkom iduće godine u Centru za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu, te knjiga koja je promovirana sinoć.

Prof. dr. Zarije Seizović bavi se, već dvije decenije, akademski i profesionalno ljudskim pravima. Krajem 90-ih godina prošlog vijeka bio je pravni savjetnik zamjenika Šefa misije OSCE-a u BiH za ljudska prava, te radio kao pravni savjetnik u misijama mnogih međunarodnih organizacija, među ostalim u Misiji UN-a u BiH. Pored deset knjiga čiji je autor ili koautor, autor je većeg broja članaka na teme iz oblasti ljudskih prava, te udžbenika “Politički sistem BiH 4” u kojem je napisao komparativni prikaz evropskih i bh standarda o ljudskim pravima.

Promotori si bili prof. dr. sc. Dino Abazović sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i doc. dr. Goran Šimić, dok je moderator bila Anida Smailbegović, novinarka Radio Breze.

www.magazinplus.eu – Breza-x.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close