Održana promocija kataloga i CD-a drvne industrije BiH

Jučer je u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine održana promocija Kataloga drvne industrije Bosne i Hercegovine koji je jedini promotivni materijal drvne industrije u kojem su zastupljene firme sa cijelog područja naše zemlje. Katalog je urađen uz podršku USAID- Sida FIRMA projekta.

Katalog i CD je štampan na engleskom, njemačkom i bosanskom jeziku, a distribuirat će se na svim značajnijim sajmovima u zemlji i inozemstvu, bit će dostavljen ambasadama, predstavništvima, domaćim i stranim institucijama i delegacijama koje budu posjećivale Vanjskotrgovinsku komoru BiH.

Katalog je štampan u tiražu od 1500 primjeraka, a CD u tiražu od 600 primjeraka. U katalogu je promovisano 25 kompanija iz raznih oblasti drvne industrije. Najviše su zastupljeni proizvođači namještaja, zatim građevinske stolarije, montažne drvene gradnje, podova i ploča. Na kraju kataloga je spisak više od 200 kompanija sa kontakt podacima iz svih oblasti drvne industrije.

O značaju kataloga drvne industrije govorili su Zdravko Marinković zamjenik generalnog sekretara Vanjskotrgovinske komore BiH, Suhad Ećo predsjednik Asocijacije drvne industrije i šumarstva Vanjskotrgovinske komore BiH i Lukša Šoljan Team lider Sektora drvoprerade u USAID- Sida FIRMA projektu. Moderator je bila Selma Bašagić sekretar Asocijacije drvne industrije i šumarstva.

Govornici su istakli značaj zajedničkog bh. kataloga za kompanije i cijeli sektor drvne industrije, te izrazili zadovoljstvo napravljenim konceptom, sadržajem i idejnim rješenjem kataloga i CD-a.

Promociji su prisustvovali, pored privrednika, predstavnici ambasada, nadležnih ministarstava, komora, kao i predstavnici projekata koji rade na unapređenju drvne industrije.

komorabih.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close