Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o šumama ZDK-a

Jučer je u Velikoj sali općine Visoko održana javna rasprava o kantonalnom Nacrtu Zakona o šumama. Prisutnima su se obratili predstavnici Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, te su svim prisutnima pojasnili kantonalni Zakon i primili ponuđene sugestije prisutnih.
Zakon o šumama iz 2002. je Ustavni su F BiH proglasio 2009. neustavnim zbog nepoštivanja Zakona o lokalnoj samoupravi, nakon čega je donesena Uredba o šumama kojom je regulirano da se donese Zakon o šumama u vremenu od šest mjeseci što nije učinjeno, tako da smo u ovom vremenskom periodu bili bez Zakona o šumama.
“Kantonalno ministarstvo donijelo je Nacrt Zakona koje je podnijelo Vladi Zeničko-dobojskog kantona na usvajanje, te je skupštinskom procedurom prihvaćen Nacrt Zakona o šumama 14.11.2012. godine. koje je proslijedila na javne rasprave. Po tom zaključku Ministarstvo je uradilo termin i plan javnih rasprava koje su počele danas, 17.12. i trajat će 28.12.2012. Nakon javnih rasprava, gdje će se ugraditi primjedbe i sugestije, Ministarstvo će sve sugestije, prijedloge i mišljenja nastojati da razmotri i usvoji prilikom donošenja pomenutog zakona”, istakla je Amira Jusufbašić, šef odsjeka za vodoprivredu i šumarstvo u resornom Ministarstvu ZDK-a.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close