Održan turnir u okviru manifestacije “3.maj – Dan otpora agresiji”

U okviru manifestacije “3.maj – Dan otpora agresiji” danas je na terenima sa vještačkom podlogom ,a u sklopu bivše kasarne “Ahmet Fetahagić”, održan turnir u malom nogometu povodom sjećanja na sve poginule šehide i civilne žrtve rata na području općine Visoko.

Nešto više o samom turniru rekao nam je gosp. Nijaz Pinjić ispred Koordinacionog odbora boračkih udruženja.

“Danas smo na ovom turniru okupili djecu općinske nogometne lige. Mi smo 5 godina radili sa osnovnim školama i donijeli odluku da krenemo sa ligama za mlade iz svih 25 mjesnih zajednica na području naše Općine.

Nama je cilj bio što više omasoviti ovaj turnir, a želimo da i djeca pamte ove dane, da pamte da na našoj Općini imamo 314 šehida i na ovaj skromni način smo im željeli dati počast i da ih nikada nećemo zaboraviti. Mislim da smo u ovom periodu uspjeli i nadam se da će narednih godina ovaj turnir imati i još veći značaj ” – rekao je gosp. Pinjić

Načelnica općine Visoko Amra Babić, na kraju turnira, uručila je nagrade najboljima. U konkurenciji većih dječaka pobjedu je odnijela ekipa “Uskoka”, a u konkurenciji manjih najbolji su bili dječaci iz Gračanice. Momčadi “Stari Grad” i “Zanatlija” dobili su nagrade za fair – play.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close