Održan seminar za sudije i delegate Futsal lige FBiH

U hotelu “Sunce” u Vogošći 17.01.2013.godine sa početkom u 15:00 sati, održan je seminar za sudije i delegate Futsal lige NS FBiH.
U cilju pripreme za drugi dio sezone u Prvoj i Drugoj futsal ligi FBiH, Nogometni savez Federacije BiH organizovao je seminar edukativniog karaktera za sudije i delegate Prve lige FBiH, koji obavljaju dužnost na utakmicama futsal lige FBiH.

Predavači na seminaru su bili članovi takmičarskih organa FUTSAL  lige NS FBiH:

Mario Ćosić i Zdravko Ivanović, kao i Ibrahim Hasanbegović predsjednik Komiteta za suce NS/FS BiH, koji su obradili teme:

– analiza suđenja i rada delegata u prvom dijela prvenstva Prve i Druge futsal lige FBiH
– priprema za drugi dio prvenstva
– test sa video prezentacijom
– izmjene i dopune PNI Futsala

Na seminaru su sudije i delegati putem video prezentacije te  isječaka sa utakmica Prve futsal lige i slajdova sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u Futsalu upoznati sa posljednjim izmjenama Pravila futsala. Seminaru su prisustvovali svi suci sa liste Prve lige NS FBiH kao i suci sa Premijer lige i Druge lige FBiH koji su na listi suđenja utakmica Futsala.

Svi učesnici seminara su se veoma pohvalno izrazili o sadržaju seminara kao i o dobroj organizaciji istog, a sve u cilju uspješne edukacije sudaca i delegata te kvalitetne pripreme za drugi dio prvenstva Prve i Druge futsal lige NS FBiH.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close