Održan sastanak o primjeni “Projekta poboljšanja poslovnog okruženja Općine Visoko”

Evaluacija procesa implementacije “Projekta poboljšanja poslovnog okruženja Općine Visoko” sa IFC-om, bio je tema sastanka koji je sa predstavnicima švedske razvojne agencije SIDA, Andreom Spear i Dejanom Kavalecom održan u zgradi Općine, 8.05.2014. godine.

Predstavnike je angažovala Ambasada Kraljevine Švedske u BiH da analiziraju učinke pomenutog projekta.

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke i Općina Visoko krajem novembra prošle godine potpisali su Ugovor o saradnji u oblasti poboljšanja poslovnog okruženja u općini Visoko.

IFC promovira održivo ulaganje u privatni sektor zemalja u razvoju, čime se pomaže smanjenju siromaštva i poboljšanju života ljudi.

Zajednički projekt je rezultat opredjeljenja Općine Visoko da aktivno učestvuje u postupku reforme administrativnih postupaka.

Osnovni ciljevi Projekta su: smanjenje rizika i troškova poslovanja, čime bi se poboljšalo poslovno okruženje i povećala konkurentnost općine Visoko, poboljšali uslovi za život građana kroz povećanja direktnih stranih investicija i povećanje izvoza, kao i unaprjeđenje uslova za poslovanje pravnih subjekta kroz pojednostavljenje administrativnih postupaka i kvalitetnije pružanje usluga.

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja u općini Visoko realizuje se uz donatorsku pomoć Kraljevine Švedske.
IMG 0036

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close