Održan Marš “Linijama odbrane grada”

Drugi dan Manifestacije “3.maj- Dani otpora od agresije” nastavljen je u nedjelju, 4.maja okupljanjem na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Visoko gdje je upriličen i prigodan program.

Proučeno je ašere i dova, prisutnim se obratila načelnica Amra Babić, a Senad J. Hodović, direktor JU Zavičajni muzej, održao je kratki čas historije – “Dani otpora”.

Učenik 3. razreda Gimnazije “Visoko” Faris Pinjo interpretirao je monodramu “Godine prevare”, bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića.

Predstavnici Koordinacionog odbora boračkih udruženja općine Visoko položili su cvijeće na Spomen obilježje nakon čega je započet “Marš linijama odbrane grada”.

U Maršu su učestvovali sportski klubovi i udruženja, kao i mnogobrojni građani općine Visoko i Vitez sa načelnikom gdin. Advanom Akeljićem.

Tokom Marša, održani su i kratki časovi historije na značajnim tačkama linije odbrane, kao što su “Prijeko- rezervoar” i na mjestima pogibije visočkih heroja odbrane.

Marš “Linijama odbrane grada”, završen je dolaskom u bivšu kasarnu “Ahmet Fetahagić”, uz tradicionalni vojnički grah i sportske manifestacije.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close