-TopSLIDEOstali sportoviSport

Održan 10. izbor najboljih sportista i ekipa: Nedžad Husić bez premca

OLIMPIJSKI KOMITET BIH

Najbolja sportistkinja u ženskoj konkurenciji košarkašica Džonkel Džons

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je organizirao jubilarni, 10. izbor najboljih sportista i ekipa. Najbolji sportista godine na isteku je tekvondoista Nedžad Husić, koji je ujedno i najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji, dok je najbolja sportistkinja u ženskoj konkurenciji košarkašica Džonkel Džons (Jonquel Jones). Također, fenomenalna Džons je dobila i prestižno priznanje „Ambasador sporta“.

Pudar i Maksimović

Za najuspješnijeg trenera izabran je Haris Husić (tekvondo), najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki je plivačica Lana Pudar, a najbolji mladi sportista u kategoriji juniora je tenise Marko Maksimović.

Atletski klub Sarajevo dobio je priznanje za najuspješnjiji sportski klub, dok je ženska košarkaška reprezentacija BiH najuspješnija naša reprezentativna selekcija.

Specijalne nagrade

Specijalne nagrade OKBiH za promociju sporta i olimpijskih vrijednosti dobili su Dane Pepić i Tarik Kurtanović.

Kemal Hošo (dizanje tegova), August Orlović (tekvondo), Nikola Stanković (kajak – kanu) i Zijad Sejdinović (džudo) dobili su specijalna priznanja za sportske radnike, odnosno za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta, a Emir Vučijak (biciklizam) specijalnu nagradu promotori sporta BiH.

Specijalna nagrada OKBiH sportista ili ekipa iz porodice neolimpijskih sportova dobili su Adnan Alagić (prirodni bodi-bilding i fitnes) i Nedžmin Ambešković (Strongman sport).

Posebna priznanja

Posebnu nagradu za istaknuti sportski rezultat pripala je seniorskoj reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci.

Priznanja za uspješan dugogodišnji rad dobili su Franjo Džidić (nogomet), Nihad Velić (džudo) i Ružica Kokeza (džudo).

S druge strane, „BH Telecom“, Lutrija BiH, NO1, GB3 i „Toyota“ dobili su nagrade za podršku u radu OKBiH.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close