BiHPolitika

“Odmenuta četvorka” se vraća u klub SDA

Potpredsjednik SDA Safet Softić izjavio je da je završen unutarstranački razgovor sa Senadom Šepićem, Sadikom Ahmetovićem, Salkom Sokoloviće i Šemsudinom Mehmedovićem, izražavajući uvjerenje da će se ovi poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH vratiti u Klub SDA.

“Sve ono što se tiče razgovora sa ovom četvoricom poslanika SDA mi smo priveli kraju. Predsjedništvo stranke je usvojilo zajednički usaglašen stav, čime smo došli u poziciju da ove poslanike možemo vratiti u Klub SDA u Predstavničkom dom Parlamentarne skupštine BiH”, izjavio je Softić danas novinarima. On smatra da će stranka iz ove cjelokupne situcije izaći jača, napominjući da je tokom sjednice Predsjedništva SDA bilo i tonova u pravcu isključivanja Šepića iz stranke od pojedinih članova.

“To na kraju sjednice Predsjedništva SDA nije prihvaćeno, već je naprotiv, prihvaćen zaključak da Šepiću budu skinute sankcije koje su mu uveli iz Opštinskog odbora SDA Cazin”, rekao je Softić.

“Odmetnuta četvorka” je sredinom decembra, izražavajući nezadovoljstvo stanjem u stranci, a posebno liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, zaprijetila da će napustiti Klub SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Agencijska vijest

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close