Odgovor SDP-a na kritike SDA

Na kritike Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije reaguje Kantonalna organizacija Socijal-demokratske partije u Zenici.
– Nismo nimalo iznenađeni da politilčka partija koja je cijelu BiH dovela u krizu u periodu svoje dugogodišnje apsolutne vladavine sada svoje neuspjehe i propuste, neplaćene fakture i kriminalne radnje, podmeće strankama koje su bez SDA u vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu svega deset mjeseci, – glasi odgovor iz SDP-a, uz obrazloženje da je deficit u budžetu naslijeđen iz 2010. i perioda vladavine Stranke demokratske akcije. Dodaju da i ovoj teškoj situaciji, Vlada Zeničko-dobojskog kantona uspijeva održati likvidnost budžeta i voditi računa o budžetskim korisnicima, kao i svim drugim građanima koji se oslanjaju na budžet.
– U daleko težim ekonomskim i socijalnim uslovima nego u prethodnim godinama, Vlada Zeničko-dobojskog kantona se ponaša odgovorno i krajnje ozbiljno, uz realizaciju mjera štednje, što demantuje tezu SDA-ovaca o rastrošnosti funkcionera SDP-a, – navodi se u saopštenju i najavljuje da će na idućoj sjednici Vlada koju čine SDP, SBB, Narodna stranka Radom za boljitak i HDZ, izaći sa krunskim dokumentom: Strategija zapošljavanja do 2020. godine.

rtvze.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close