-TopSLIDEPolitikaVisokoZDK

Odgovor premijera Ganića: Visoko uplati 13,3 miliona, a Kanton vrati više od 26,6 miliona KM

ODGOVORPREMIJERA GANIĆA: VISOKO UPLATI 13,3 MILIONA, A KANTON VRATI VIŠE OD 26,6MILIONA KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odbacuje sve tendenciozne navode o odnosuinstitucija ovog kantona prema Gradu Visoko, koje duže vrijeme iznosi Gradskauprava na čelu sa gradonačelnicom Amrom Babić, te poziva na jedinstvo iprestanak podjela koje čini lokalna vlast izvrtanjem činjenica.

Posljednji u nizu zlonamjernih medijskih spinova je informacija da su“građani Visokog u 2019. godini uplatili Kantonu 13,3 miliona KM”,čime se pokušava stvoriti slika da Visoko daje više sredstava nego što se ovomgradu vraća te izazvati gnjev građana prema Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjećamo javnost da se iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona finansirajuustavne i zakonske obaveze, kao i politike razvoja i podrške (prosvjeta,zdravstvo, sudstvo, policija, stipendiranje, smještaj i ishrana studenata, brigao boračkoj populaciji, socijalna politika, unapređenje poslovnog ambijenta,jačanje konkurentnosti privrede, razvoj poljoprivrede, ulaganja u vodovodnu,putnui javnu infrastrukturu…), a samo u toku prošle godine Grad Visoko je izkantonalnog budžeta povukao više od 26,6 miliona KM!

Vlada ZDK poziva lokalnu vlast u Visokom da konačno počne rješavatiprobleme građana, kao što to čine vlasti u ostalim općinama i gradovima, a zbogčega su ih građani izabrali.

“Naš kanton je kičma razvoja privrede Bosne i Hercegovine i krajnjeje vrijeme da Visoko postane dio tog pozitivnog procesa te, stoga, pozivamovlast u Visokom da prestane sa lošim spinovanjem. Visoko je, nažalost,zaustavljeno u razvoju i Vlada ZDK čini sve da ga vrati na put uspjeha kojimidu druge lokalne sredine u ovom kantonu. Nije u redu da građani Visokogispaštaju zbog lokalne vlasti. To nikada nećemo dozvoliti”, izjavio jepremijer Mirza Ganić.

Press služba ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close