-TopSLIDEBiHPolitikaSvijet

Odgođena sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj se trebalo raspravljati o BiH

Sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, zakazana za danas (2. studeni), a koja je trebala biti posvećena situaciji u Bosni i Hercegovini, je odgođena.

Ovo je objavio bošnjački novinar s njujorškom adresom Erol Avdović. Kaže kako bi sjednica mogla biti pomjerena ili za srijedu, 3. studenoga, ili čak kasnije, ali ne dalje od 5. studenoga, kada ističe mandat snagama EUFOR-a.

“Rovovska borba” se vodi u UN-u u vezi s tim kako se suprotstaviti ruskoj koncepciji da se “spasi soldat Milorad”, kaže Avdović.

“Scenarij je izgledao vrlo jednostavan, ostaviti ovako slab EUFOR, poniziti OHR i nastaviti delegitimizirati ovog visokog predstavnika i tako podržati Dodika u njegovoj misiji izazivanja produžene krize u Bosni i Hercegovini”, dodaje..

Kaže i kako su Rusi u Vijeću sigurnosti zaprijetili čak i vetom protiv rezolucije o produženju mandata EUFOR-a, iako im ovako mali broj vojnika odgovara u usporedbi s mogućnošću robusnijih NATO snaga.

Na sjednici se najprije trebalo raspravljati o produženju mandata Misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, dok se nakon toga trebalo raspravljati o BiH i aktualnoj političkoj situaciji, na osnovi izvještaja visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Dnevnik.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close