Odgođene utakmice na Grbavici i Tušnju

Utakmica 16. kola BHT Premijer lige BiH između Željezničara i Borca koja se danas trebala odigrati na stadionu Grbavica odgođena je zbog loših uvjeta na terenu usljed snijega koji je juče počeo padati u BiH.

Igrači i treneri oba tima su izašla na teren predvođeni glavnim sucem Jakupovićem, a na kraju je usvojena odluka da se meč prolongira za 24 sata.

Novi termin utakmice je u ponedjeljak, 23. novembar, u 13 sati. Navijači koji su kupili ulaznice za ovaj susret, iste mogu iskorisiti i sutra. Za sve navijače koji sutra ne budu u mogućnosti da prisustvuju utakmici, klub će u narednim danima organizovati povratak novca.

Odgođen je i suset u Tuzli između Slobode i Čelika. I ova utakmica trebala bi biti odigrana sutra u 12.30 sati.

Iako su radnici JU Gradski stadion Tušanj od jutros počeli s uklanjanjem snijega s terena, a njima se pridružila i manja skupina navijača, uvjeti za odigravanje utakmice nisu bili zadovoljavajući. Na zahtjev delegata Mirka Miloševića iz Zvornika, domaćini su bijelu loptu sprejom ofarbali u crveno, ali kada su je isporobali na snijegom prekrivenom igralištu, nije mogla odskočiti niti jednom, a kamo li tri puta, kako propisi predviđaju.

Nakon što su se sve službene osobe uvjerile da ne postoje normalni uvjeti za odigravanje utakmice, a suglasili su se i predstavnici dva kluba, glavni sudac Adis Mulaosmanović iz Sarajeva izašao je na centar igrališta s kapitenima obje ekipe, Zajkom Zebom iz Slobode i Adijem Adilovićem iz Čelika, bacio je loptu na tlo i označio odgodu.

Delegat Milošević je rekao da Sloboda u ovom slučaju treba da snosi troškove službenih osoba ukoliko su osjetno udaljeni od mjesta stanovanja, pri čemu je isključio sebe, jer stanuje u Zvorniku, pedesetak kilometara udaljenom od Tuzle.

Direktor JU Gradski stadion Tušanj, Dževad Šećerbegović, izjavio je da su s čišćenjem snijega počeli odmah ujutro, prije nego što je to službeno od njih zatraženo.

– Angažirali smo mehanizaciju JKP „Komunalac”, ali smo do vremena predviđenog za početak utakmice uspjeli očistiti manji dio igrališta. Snijeg je padao cijelu noć i jutros, mokar je i težak i zaista je bilo nemoguće teren osposobiti do 12.30 sati, kada je utakmica trebala početi – kazao je Šećerbegović.

Radnici „Komunalca” radit će cijelu noć kako bi očistili snijeg s travnjaka Tušnja, nadajući se da neće biti novih padavina.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close