Od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina

U Bosni i Hercegovini sutra će u jutarnjim satima doći do naoblačenja sa zapada koje će usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Padavine se sredinom dana prvo očekuju u Krajini i zapadnom dijelu Bosne i proširit će se na ostala područja. Najmanje padavina će biti u centralnom i istočnom dijelu zemlje.

Na jugu Hercegovine lokalni pljuskovi se očekuju poslijepodne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni, a najviša dnevna većinom između 22 i 28 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo 23, Sokolac i Srebrenica 24, Sarajevo i Zvornik 26, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Goražde, Gradačac, Livno, Sanski Most i Tuzla 27, Banja Luka, Doboj, Neum i Prijedor 28, Trebinje 29, Stolac i Zenica 30, Mostar 32 i Čapljina 33.

U ponedjeljak u cijeloj Bosni i Hercegovini maksimalan intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca će dostizati umjerene do visoke vrijednosti (maksimalan UV indeks 6), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close