Od reprezentacije BiH u kvalifikacijama su efikasnije bile samo tri ekipe…

U baražu će igrati: Hrvatska, Švedska, Rumunija, Island, Portugal, Grčka, Ukrajina i Francuska, dok je Danska ispala kao najlošija drugoplasirana selekcija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jedna je od devet evropskih reprezentacija koje su izborile direktan plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Nogometaši BiH su do historijskog uspjeha došli pobjedom nad Litvanijom u Kaunasu, u posljednjem kolu G-grupe kvalifikacija. Ovim trijumfom izabranici selektora Safeta Sušića zadržali su prvo mjesto u grupi ispred Grčke, koja će šansu za plasman u Brazil tražiti kroz baraž.

Reprezentacija BiH je kvalifikacije završila s osam pobjeda te po jednim remijem i porazom, uz impresivnu gol razliku od 30 postignutih i šest primljenih golova.

Od reprezentacije BiH u kvalifikacijama su efikasnije bile samo tri ekipe, Njemačka (36 golova), Holandija (34) i Engleska (31).

Uz Bosnu i Hercegovinu, plasman na SP iz evropskih kvalifikacija osigurale su i selekcije Belgije, Italije, Njemačka, Holandije, Švicarske, Rusije, Engleske i Španije.

U baražu će igrati: Hrvatska, Švedska, Rumunija, Island, Portugal, Grčka, Ukrajina i Francuska, dok je Danska ispala kao najlošija drugoplasirana selekcija.

Susreti baraža na rasporedu su 15. i 19. novembra.

Žrijebanje grupa SP-a bit će obavljeno 6. decembra.

(Fena/md)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close