Od 01.-05.10. dvadeseti međunarodni sajam ZEPS

Dvadeseti jubilarni međunarodni Zenički privredni susreti (ZEPS) održati će se od 1. do 5. listopada na sajmištu Kamberovića polje, potvrdila je to za portal zenicablog.com direktorica marketinga ovog sajma Dževdana Hukeljić.
– Potvrđena je, sada već tradicionalna, kolektivna izložba na tristotinjak kvadrata veće grupe slovenačkih privrednika. Ono što je posebnost jeste nakon dugog niza godina povratak Gorenje grupacije, a predstaviće se sve članice grupacije, kazala nam je Hukeljić.  Ona ističe da je ovogodišnji Generalni bh. sajam posebno posvećen energetskoj efikasnosti, te da će biti organizovana berza jedanaest projekata javnih objekata iz cijele BiH sa energetskim auditom.

– Namjera je da se jave zainteresirani koji će financiranjem «utopljavanja» objekata svoju investiciju vraćati i zarađivati nakon izvjesnog broja godina, navodi Hukeljić.  Sajam će se sastojati iz dvanaest sajamskih blokova. Uz sajamske cjeline, i ove godine se u isto vrijeme, na području istog sajamskog kompleksa, održava «sajam u sajmu» ZEPS Intermetal, i to po deseti put. Organizatori očekuju veliku posjećenost stručne publike i privrednika, jer će upriličiti i Forum metalne industrije BiH, kao i direktne susrete privrednika regiona, a već je preciziran i termin Poslovnih susreta slovenačkih i bh. privrednika Hukeljić nije željeli potvrditi, ali ni opovrgnuti nezvaničnu informaciju da će država partner ove godine biti Bahrein. Prema saznanjima našeg lista, čak 35 kompanija i 58 biznismena iz ove arapske države predstaviće mogućnosti ulaganja, ali i suradnje sa bh. privrednicima.

www.magazinplus.eu – zenicablog.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close