Izvještaj MUP-a ZDK za 17.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 17.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Tešanj

Dana 17.09.2013. godine, u ulici Kralja Tvrtka, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo ford, registarskih oznaka 539-K-139, kojim je upravljao H.S. iz Tešnja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 17.09.2013. godine, u 09,30 sati, u ulici ZAVNOBiH-a, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo ford, registarskih oznaka J67-O-674, kojim je upravljao K.S. iz Zenice, i pješak R.B. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Doboj Jug

Dana 16.09.2013. godine, u 21,25 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznato vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta i pješak M.H. iz Mravića, koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug, te su poduzete aktivnosti na pronalasku vozila koje je učestvovalo u navedenoj saobraćajnoj nezgodi i sankcionisanju vozača istog.

Na području Kantona dogodilo se još 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close