BiHPolitika

Očevi ubijenih mladića na sastanku s Wigemarkom

U zgradi Delegacije Evropske unije održan je sastanak specijalnog predstavnika EU Larsa-Gunnara Wigemarka i ambasadora zemalja Evropske unije u BiH s Murizom Memićem i Davorom Dragičevićem, očevima ubijenih mladića Dženana i Davida.

Advokat porodica Memić i Dragičević Ifet Feraget kazao je da je zadovoljan sastankom te da su roditelji dobili veliku podršku.
 
– Sastanku su prisustvovali svi ambasadori zemalja članica EU koje imaju ambasade u BiH i bio je izuzetno koristan. Očevi su dobili ogromnu podršku. Ukazano je na novi pristup slučaju, više nije pitanje samo šta će učiniti očevi i njihov advokat već šta će zemlje članice EU konkretno poduzeti da bi ova dva slučaja bila riješena. Objasnili smo sve detalje i odgovorili na pitanja. Mislimo da je na redu Visoko sudsko i tužilačko vijeće i kompletno pravosuđe da bi se utvrdila odgovornost svih onih koji su doveli do ogromne zloupotrebe sistema – kazao je Feraget.
 
Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, kazao je da je sada potez na VSTV-u, jer cijeli slučaj ubistva njegovog sina stoji tamo već tri godine.
 
– Mi smo rekli na početku do kraja i evo vidite da smo to ostvarili. Došli smo do svih ambasadora. Sad je konkretno red na VSTV-u da kažu šta su uradili, zašto nisu uradili neke stvari u tri godine, koliko čekam – kazao je Memić.
 
Davor Dragičević kazao je da je današnji dan prekretnica u oba slučaja.
 
– Današnji dan je prekretnica u oba slučaja, ali i historiji BiH. Ja sam zadovoljan jer ipak dva mala čovjeka i jedan mali advokat su dobili priliku da kažu šta žele. Mi idemo do kraja. Za Dženana i Davida nema oprosta. Imamo podršku i odustati nećemo. Mi ne garantiramo naše naredne poteze ako sada ne dobijemo ono što moramo dobiti – zaključio je Dragičević.

(Avaz)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close