Objavljena lista dobitnika grant sredstva: Za poticaj poduzetništvu i obrtu 2,7 milijuna KM

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je preliminarne rezultate javnog natječaja o odabiru korisnika za grant sredstva poticaja poduzetništvu koji iznose oko 2,7 milijuna KM za 2012. godinu.

Sredstva su dodijeljena 13 općina za izgradnju poduzetničke infrastrukture, a 65 učenika koji se obrazuju za tradicionalne i stare zanate. Osim njih, osam inovatora je dobilo ove poticaje, a sredstva su kroz ovaj poziv dodijeljivana i udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, te kompanijama za uvođenje ISO, HACCP standarda i osiguranje CE znaka. Ove godine je poticano i poduzetništvo žena i mladih, a sredstva su odvojena i za subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite.

Cilj ovih sredstava je, kako je navedeno, dati poticaj lokalnim upravama za izgradnju poduzetničke infrastrukture u cilju stvaranja preduvjeta za razvoj malih i srednjih poduzeća (MSP) i otvaranje novih radnih mjesta, te prostor Federacije učiniti konkurentnim za strana i domaća ulaganja u poduzetništvo u odnosu na zemlje okruženja. Smatraju da će uvođenje ISO, HACCP standarda i CE znaka povećati konkurentnosti malim i srednjim poduzećima (MSP).

Ipak, iako su objavljeni rezultati uz njih nisu navedeni iznosi koji su dodijeljeni pojedinim kompanijama, općinama i pojedincima, kao što je do sada bila praksa. Za konačnu listu odobrenih korisnika morat će se sačekati vrijeme koje je ostavljeno za evenutalne žalbe, navode iz Ministarstva, a isplata poticaja planirana je do kraja godine.

D.K. – ekapija

Lista dobitnika sredstava:

kliknite za PDF fajl

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close