Objavljen 3. poziv u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska-BiH

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini objavljuju treći poziv za prikupljanje projektnih prijedloga u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007.-2013. (financijska potpora iz alokacija za 2011. (samo BiH) 2012. i 2013. godinu) s ciljem poticanja stvaranja prekogranične suradnje i partnerstva; poticanja razvoja zajedničkih prekograničnih aktivnosti revitaliziranja gospodarstva, zaštite prirode i okoliša i unapređenja socijalne povezanosti na programskom području.

Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Republike Hrvatske, kao operativne strukture za implementaciju IPA programa prekogranične saradnje između ove dvije države, pozivaju potencijalne korisnike da apliciraju projektnim prijedlozima prekogranične saradnje u okviru prioriteta i mjera ovog programa.

U okviru ovog poziva indikativni iznos od 3.822.090,56 €, dostupan je za projektne prijedloge iz obje partnerske zemlje (1.800.000€ za Hrvatsku i 2.022.090,56€ za Bosnu i Hercegovinu).

Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 4. studenog 2013.godine u 16:00 sati po lokalnom vremenu.

Svi neophodni dokumenti (uputstva za aplikante, aplikacioni formular sa aneksima kao i ostali relevantni dokumenti) se mogu preuzeti ovdje kao i na web stranicama: www.mrrfeu.hr, www.arr.hr, www.cbc-cro-bih.net.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close