BiHPolitika

Obilježena deveta godišnjica od osnivanja Stranke demokratske aktivnosti BiH

Obilježena deveta godišnjica od osnivanja Stranke demokratske  aktivnosti BiH

 

Ovih dana navršilo se devet godina od osnivanja Stranke demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine. Tim povodom u Sarajevu je održano tradicionalno druženje i susret lidera, zastupnika i vijećnika Stranke demokratske aktivnosti iz cijele BiH.

U svečanom obraćanju, predsjednik A SDA BiH mr. Nermin Ogrešević istaknuo je da iza ove stranke stoji devetogodišnji put razvoja i napretka u svakom pogledu. –„Unatoč pesimističnim pretpostavkama o našem daljem radu  i najavama našeg brzog gašenja, postigli smo vrijedan kontinuitet i naredne godine, uz Božiju pomoć, obilježićemo naš prvi značajan jubilej. Stranka demokratske aktivnosti danas ima respektabilan broj  vijećnika i zastupnika na svim nivoima vlasti i što je najbitnije, naš rad je postao prepoznatljiv zbog rezultata koje ostavljamo iza sebe“.

Osvrćući se na rad A SDA u narednom periodu, predsjednik Ogrešević je istaknuo  da

A SDA najbolje rezultate do sada očekuje na izborima 2018.godine koji će biti šesti izborni ciklus za ovu stranku.

Kada je u pitanju aktuelno stanje u Bosni i Hercegovini, po riječima predsjednika Ogreševića, ono nikako nije zadovoljavajuće i  A SDA će nastaviti inzistirati na promjenama. –„Odlaze nam mladi ljudi i to je jedna od najporaznijih činjenica  s kojom se ne možemo pomiriti i na koju niko ne smije biti ravnodušan. Bolja ekonomska situacija osnov je za stabilizaciju stanja po tom pitanju i na tome moramo istrajavati, iskoristiti sve resurse i uložiti sav potreban trud da se to promijeni“, naglasio je.

Stranka demokratske aktivnosti podržava reviziju tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid jer je to, po riječima predsjednika Ogreševića, historijski trenutak za ublažavanje i ispravljanje nepravde te stvaranja uvjeta za bolju i sigurniju budućnost regiona. On je poručio da država Bosna i Hercegovina nema alternativu i da nikakve podjele ne dolaze u obzir te da pažnja svih nivoa vlasti mora biti usmjerena na reformu i jačanje državne uprave umjesto na stalne prijetnje novim entitetima i podjelama.

Uz čestitku svim članovima stranke u povodu devete godišnjice od osnivanja A SDA, predsjednik Ogrešević je dodao da sve promjene kreću od pojedinca i da su Bosni i Hercegovini promjene u svakom pogledu nužne.

 

 

PRESS SLUŽBA  A SDA BiH

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close