Obilježen Dan škole “Avdo Smajlović” Visoko

Veliki koncert povodom svečanosti obilježavanja Dana škole upriličen je u prostorijama Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” Visoko.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Inače, visočka muzička škola ove godine obilježava 40 godina svog postojanja.

Nakon sjajnog nastupa hora pod dirigentskom palicom prof. Bahrije Šabanović, uslijedio je Veliki koncert na kojem je nastupilo 20 učenika: Merjem Jašarević, Vedin Čelik, Faris Kazija, Naida Purišević, Mirnes Dedić, Lamija Bisić, Hana Huskić, Amila Resulović, Velida Vračo, Adnan Hajro, Ena Pinjo, Haris Hadžimehmedagić, Amina Džinalić, Aida Mušinbegović, Ajna Balešić, Jasmina Šabić, Veronika Bundić, Ela Pencl, Emina Muzaferija i Lamija Zukić.

visoko-dan-muzicke5

“Ove godine smo osvajali vrijedne nagrade na Kantonalnom, Federalnom i Internacionalnom takmičenju. Pokrenuta je procedura za otvaranjem područnog odjeljenja naše škole u Kaknju što ujedno podrazumijeva i nova radna mjesta. Obogaćena je i školska biblioteka sa novim materijalima vrijednim nekoliko stotina eura koje je doniralo jedno udruženje iz Njemačke. Želim da se zahvalim Općini Visoko koja nas svake godine podržava, drugim donatorima, te školskom Odboru, Vijeću roditelja i Vijeću učenika”, istakao je tokom obraćanja Armen Škobalj, direktor ŠOMO “Avdo Smajlović”.

visoko-dan-muzicke7

Dodijeljene su i diplome učenicima koji su se istakli zapaženim rezultatima na različitim takmičenjima: Mirnes Dedić (2. nagrada na Federalnom i pohvala na Kantonalnom takmičenju), Ena Pinjo (učešće na Federalnom takmičenju), Jasmina Šabić (pohvala na Internacionalnom takmičenju), Vedin Čelik (2. nagrada na Kantonalnom i 3. na Federalnom takmičenju).

visoko-dan-muzicke8

Merjem Jašarević (2. nagrada na Internacionalnom takmičenju), Faris Kazija (1. nagrada na Internacionalnom takmičenju), Naida Purišević (1. nagrada Kantonalnom i Federalnom takmičenju), te diploma za prof. Bahriju Šabanović za sjajan nastup hora na Federalnom takmičenju i osvojenom prvom mjestu.

visoko-dan-muzicke6

Na kraju koncerta u najsvečanijem dijelu Dana škole proglašena je učenica generacije – Lamija Zukić koja nije krila emocije, te se zahvalila svojim nastavnicima, a posebno nastavnici Arneli Drugović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pridružujemo se čestitkama!

visoko-dan-muzicke9

 

visoko-dan-muzicke3

 

dan-skole6

 

visoko-muzicka-dan-skole

 

visoko-muzicka-dan-skole1

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close