Obilježen Dan policije FBiH

U Domu policije u Sarajevu danas je održana zajednička radna sjednica kolegija federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije (FUP), shodno odluci o načinu obilježavanja 1. jula, Dana policije Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.

Čestitajući praznik svim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u cjelini, ministar Predrag Kurteš se osvrnuo na rezultate koje je Ministarstvo realizovalo u protekloj godini. Kao najznačajnije posebno je istakao završetak procesa implementacije Zakona o matičnim knjigama FBiH stavljanjem Jedinstvenog centralnog matičnog registra u operativnu funkciju, kao i usvajanje Prijedloga zakona o unutrašnjim poslovima FBiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač u svom obraćanju je podsjetio na aktivnosti FUP-a, posebno u kontekstu sprečavanja slučajeva eskalacije nasilja iskazanih tokom protesta iz februara ove godine, kao i angažmana policijskih službenika u spašavanju ljudi i imovine na područjima FBiH koja su bila pogođena nedavnim katastofalnim poplavama.

Deset policijskih službenica i službenika su primili rješenja o unapređenju u viši policijski čin, koja im je uručio direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač.

Istoga dana, federalni ministar unutrašnjih poslova i direktor Federalne uprave policije su položili vijenac na spomen ploču poginulim policajcima u sjedištu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, saopćeno je iz FMUP-a.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close