-TopSLIDEVisoko

Obilježen Dan OŠ “Kulin ban” najavom investicije od 450.000,00KM

NAJAVOM INVESTICIJE U IZNOSU OD 450.000,00KM OBILJEŽEN DAN OŠ KULIN BAN


Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić posjetio je danas OŠ „Kulin ban“ Visoko gdje je najavom početka realizacije projekta Energetske efikasnosti  u vrijednosti od 450.000,00KM, čestitao ovoj školi 140. rođendan.


Kako je u julu 2020. godine, za vrijeme premijerskog mandata, gradonačelnik Mirza Ganić i obećao, ovo je jedan od projekata ulaganja u škole na području našeg gradakoje će finansirati Vlada ZDK-a, a koji će u narednom periodu uslijediti.


Radovi u OŠ “Kulin ban” Visoko će obuhvatiti rekonstrukciju i obnovu fasade, zamjenu stolarije, uređenje stropova, kotlovnice i konverziju grijanja sa lož ulja na plin, te zamjenu rasvjete.


“Cilj projekta je ušteda energije, unapređenje uslova za izvođenje nastave te smanjenje zagađenja”, rekao je ministar Kozlić nakon obilaska školske zgrade sa ministrom unutrašnjih poslova ZDK Dariom Pekićem i saradnicima te predstavnicima Grada Visoko.

S obzirom na epidemiološku situaciju, uobičajeni način obilježavanja Dana škole u vidu priredbi je izostao, te su učenici zvaničnu Facebook stranicu ove škole uljepšali svojim kratkim video prezentacijama recitacija, pjesama i likovnih radova. Ipak, najavljeni radovi su veliki rođendanski poklon koji će našoj djeci omogućiti bolji ambijent za uspješnije ostvarivanje odličnih rezultata.

Press Grada Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close