Visoko

Obilježen 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Na današnji dan, prije 75 godina, Grad Visoko oslobođen je od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Ovo je dan kada slavimo slobodu i prisjećamo se svih heroja i hrabrih boraca čija su imena ugravirana zlatnim slovima u dugogodišnju historiju jedine nam domovine – Bosne i Hercegovine.

U znak sjećanja na žrtve, branitelje i stanovnike Grada Visokog, gradonačelnica Amra Babić i predsjedavajući Gradskog vijeća Visoko, Bajro Fejzić, položili su danas cvijeće na Spomen kosturnicu borcima NOR-a, Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima i Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

visoko.gov.ba

Čestitka povodom 7. aprila – Dana oslobođenja Grada Visokog od fašizma

U ime gradske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti, te u svoje lično ime, svim stanovnicima grada Visokog čestitamo 7. april – Dan oslobođenja Visokog od fašizma – dan kada slavimo slobodu i kada se prisjećamo svih heroja i hrabrih boraca čija su imena ugravirana zlatnim slovima u dugogodišnju historiju jedine nam domovine – BiH.

7. april je dan kada se uz dužnu zahvalnost i ponos prisjećamo svih učesnika NOB-a 1941-1945. godine i odbrane od agresije 1992-1995. godine uz odavanje počasti svim ubijenim, poginulim i umrlim borcima.”

Gradonačelnica Grada Visoko

Amra Babić

Predsjedavajući Gradskog vijeća

Bajro Fejzić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close