Obilježavanje 71 godine od Bitke na Kozari

Na Mrakovici će danas biće obilježena 71 godina od bitke na Kozari, simbola partizanskog otpora i stradanja u Drugom svjetskom ratu

Program počinje u 9.30 časova prijemom zvanica u vili na Mrakovici, nakon čega će ispred spomen-krsta biti služen parastos.

Polaganje vijenaca na centralnom spomen-obilježju predviđeno je za 10.45 časova, obraćanje zvaničnika u 11.15 časova, nakon čega će uslijediti prigodan umjetnički program.

Na Kozari je u borbi protiv fašizma stradalo više od 33.000 boraca i civila, od kojih 12.000 djece, što predstavlja jednu od najvećih golgota, prije svega, srpskog naroda.

Herojska borba naroda na ovim prostorima poznata je u svijetu, a na Kozari se i ove godine očekuje veliki broj domaćih i stranih delegacija.

Dolazak su potvrdili predstavnici SUBNOR-a iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Na skup su pozvani i svi ambasadori akreditovani u BiH.

Iz Banjaluke, Prijedora, Petrova, Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice i Gradiške biće organizovan besplatan prevoz za građane do Kozare.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close