Obilježavanje 22. godišnjice formiranja Armije RBiH u Bihaću

Centralna svečanost obilježavanja 9. godišnjice formiranja Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH (OSBiH) i 22. godišnjice formiranja Armije RBiH, bit će upriličena danas u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću.

Ceremoniji obilježavanja prisustvovat će visoki vojni dužnosnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona i općina, te predstavnici međunarodnih vojnih organizacija i vojno-diplomatskog kora akreditovani u BiH, kao i predstavnici boračkih asocijacija i drugi gosti i zvanice.

Protokolom svečanosti predviđen je doček članova Predsjedništva BiH i ministra odbrane BiH, te prigodna obraćanja i kulturno – umjetnički program.

Centralnoj svečanosti obilježavanja 22. godišnjice formiranja Armije RBiH i 9. godišnjice Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka OSBiH prethode i druge aktivnosti u skladu s utvrđenim planom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Visoki vojni dužnosnici, predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona i općina, kao i predstavnici boračkih organizacija obišli su jučer u Sarajevu Šehidsko spomen-mezarje “Kovači”, kao i Gradsko mezarje/groblje “Stadion”, gdje su položili cvijeće i odali počast šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close