O ovoj temi niko ne razgovara, a taj razgovor može spasiti život

Ljudi pričaju o svakojakim stvarima u bilo koje doba dana, ali jednu temu svi izbjegavaju

Velika većina smatra da je spominjanje nužde br. 2 ili izmeta sramotno, odvratno ili nepristojno. Sigurno se svatko našao u situaciji da mu je bila sila na veliku nuždu u društvu s ekim, na poslu ili u restoranu.

Imati pošten razgovor o kakici izvan zone srama i podsmjeha jedan je od čovjekovih vjerojatno posljednje ostalih tabua u razgovoru, ali upravo takav, ozbiljan razgovor, može nekome spasiti život. Naime, baciti oko na vlastiti izmet nakon obavljanja nužde vas informira o tome je li vam stolica uredna ili ne i može, ako se primjete abnormalnosti u izmetu, ukazati i na prisutnost raka debelog crijeva, prenosi news.com.au.
Kako biste znali kako se snaći i kako tumačiti ono što vidite te treba li reagirati kod liječnika ili promjenom prehrane, pogledajte priloženu inforgrafiku, koja na simpatičan način otkriva sve što trebate znati o toj tabu temi.

Gledati na vlastiti izmet kao barometar zdravlja posve je ispravno i normalno. Shvaćati to zdravo za gotovo znači ignorirati procese u vlastitom tijelu, neki od kojih mogu ukazivati na ozbiljno narušeno zdravlje u organizmu. Sve što je bitno za zdravlje čovjeka, stoga, vrijedno je pažnje i razgovora.

 

(dnevnik.hr)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close