O Globo: Navijači vjeruju u moć tradicionalne bosanske kafe

“Navijači vjeruju u moć tradicionalne bosanske kafe”. Ovako je brazilski portal O Globo doživio Vispakovu džinovskoj džezvu i navijače nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su se okupili na Copacabani, saopćeno je iz Vispaka.

U razgovoru sa bh. navijačima koji su mu pojasnili slogan Zlatne džezve “Pit ćemo mi nju ako Bog da i u Brazilu” s kojim je na početku kvalifikacija za SP prognoziran uspjeh reprezentacije Bosne i Hercegovine, reporter Caio Barretto Briso u šaljivom tonu piše o “tajnom oružju koje je transportovano iz evropske zemlje”.

Brazilski portal ističe da Bosna i Hercegovina ima tajno oružje za pobjede.

– I, ne radi se o Džeki, napadaču engleskog prvaka Manchester Cityja, to je tradicionalna bosanska kafa koju su navijači donijeli u Rio – navodi portal.

Precizira da je džinovska posuda koju su sa sobom donijeli navijači, a u kojoj se pravi “čudotvorni napitak” napravljena od metala, te da ima kapacitet za 620 litara kafe.

– To je bosanska tajna. Igrači će imati mnogo energije na terenu, bilježi brazilski medij izjavu navijača BiH, dvadesetjednogodišnjeg studenta ekonomije Mateja Prlića koji je došao u Brazil sa svojim ocem i bratom.

Inače, danas će se u Riu za navijače iz cijelog svijeta upriličiti još jedna promocija Zlatne džezve.

U petak Vispakov tim odlazi u Cuiabu zajedno s navijačima gdje će se odigrati utakmica s Nigerijom, a planiran je i susret sa igračima.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close