Nurkić neće igrati za BiH na Eurobasketu

Agent košarkaša Denver Nagetsa Jusufa Nurkića rekao je da talentovani centar vjerovatno neće igrati za BiH na Evropskom prvenstvu sljedeće godine.

Nurkić igra ruki sezonu u NBA ligi, a zbog obaveza po ruki ugovoru će propustiti Evrobasket koji će biti održan u nekoliko zemalja.

“Kako sada stvari stoje, Nurkić neće igrati na EP-u. Ne zato što ne želi, ili što je s nekim u sukobu, već što je prema ugovoru, kao i svaki debitant, dužan da igra Ljetnu ligu”, kazao je Enes Trnovčević za “Dnevni avaz”.

Na startu NBA karijere Nurkić bilježi 3,3 poena i 4,7 skokova za oko 9 minuta u proseku na parketu.

“Svako nepoštivanje ugovora nosi drastične sankcije i Jusuf se mora tome povinovati. Nurkićev raspored, u kojem je jedna od bitnih stavki, je odmor, odnosno oporavak gotovo i ne ostavlja prostor i za Letnu ligu i za pripreme reprezentacije, odnosno EP”, dodao je njegov agent, a prenosi RTRS.

Trnovčević je dodao da je Nurkić već proteklog ljeta imao problema sa Nagetsima jer je odlučio da umjesto Ljetnje lige igra za reprezentaciju. On se tada povrijedio i napustio selekciju, što mu je zamjerio KS BiH.

“Kako u poslu nešto dobiješ, nečeg se moraš i odreći. U ovom slučaju, Jusuf se pismeno obavezao da će naredne godine igrati Ljetnju ligu. Da je bilo malo više mudrosti, a manje emocija, niti bi Jusuf obnovio povredu tokom boravka u reprezentaciji, a na to sam upozoravao jer je već došao ‘načet’, sigurno ne bi uslijedio rastanak kakav se dogodio, niti bi Nagetsi zauzeli stav koji sada imaju”, zaključio je agent talentovanog igrača.

(vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close