logo
bios

Nurkić će igrati za BiH u drugom krugu kvalifikacija za SP

Objavljeno prije 2 godine . u uto, jul 24th, 2018

Naši košarkaši u novoformiranu grupu K ulaze sa skorom 2-4, odnosno s pobjedom zaostatka za Rusijom i Finskom, te tri za Češkom i četiri za Francuskom. Tri prvoplasirane selekcije iz grupe K idu na Svjetsko prvenstvo.

Grupu K naša reprezentacija otvara u gostima kod Finske 13. septembra, a potom 16. septembra dočekujemo Češku.

Bugarskoj gostujemo 30. novembra, a potom Finsku dočekujemo 3. decembra, a posljednje susrete igramo 21. februara u Češkoj, te 24. februara kada dočekujemo Bugarsku.

Nurkić je na svojoj Facebook stranici potvrdio da će nastupati za reprezentaciju u septembru.

“Jusuf Nurkić, potpuno zdrav i u sjajnoj fizičkoj spremi, predvodit će košarkašku reprezentaciju BiH protiv selekcija Finske i Češke u septembru, u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo!”, stoji na njegovoj stranici.

Na spisku reprezentacije za mečeve protiv Češke i Finske su: Nemanja Gordić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Darko Talić, Marko Rikalo, Edin Atić, Almir Hasandić, Ibrahim Durmo, Aleksandar Lazić, Nedžad Muratović, Nedim Buza, Adin Vrabac, Milan Milošević, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović, Markus Lončar, Robert Rikić i Obrad Tomić.

klix.ba
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh