-TopSLIDENogometSport

NSBiH osigurao besplatno antigensko testiranje za navijače naše reprezentacije

KVALIFIKACIJE ZA SP

NSBiH osigurao besplatno antigensko testiranje za navijače naše reprezentacije

Želja NSBiH je da za predstojeće, odlučujuće utakmice nacionalnog tima omogući svim navijačima da prisustvuju utakmici bez dodatnih troškova, što je prethodno učinjeno i pristupačnim cijenama ulaznica, saopćeno je iz kuće bh. fudbala

Nogometni savez Bosne i Hercegovine obezbijedio je besplatno antigensko testiranje na koronavirus za sve gledaoce koji imaju ulaznice za predstojeću kvalifikacionu utakmicu BiH – Finska (subota – 15 sati, Zenica).

Bez dodatnih troškova

– Želja NSBiH je da za predstojeće, odlučujuće utakmice nacionalnog tima omogući svim navijačima da prisustvuju utakmici bez dodatnih troškova, što je prethodno učinjeno i pristupačnim cijenama ulaznica, saopćeno je iz kuće bh. fudbala.

NSBiH, kao organizator utakmice, dužan je da ispoštuje odluku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, a na ovaj način će se obezbijediti najviši stepen higijensko-epidemioloških mjera i bezbjednost za sve učesnike ovog sportskog događaja.

Brzo antigensko testiranje nije obavezno za gledaoce koji već imaju sopstveni negativan antigenski test (ne stariji od 48 sati) ili PCR test na COVID (ne stariji od 72 sata) ili potvrdu o prebolovanom COVID-u (ne stariju od šest mjeseci) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Obavezne zaštitne maske

– Informacija o punktovima za testiranje uz obavezno pokazivanje ulaznice za utakmicu na uvid će biti objavljena tokom dana. Djeci mlađoj od 7 godina ulaz na stadion nije dozvoljen. Ovim putem napominjemo da su za sve gledaoce na tribinama obavezne zaštitne maske, saopćeno je iz NSBiH.

Bilino polje će u subotu biti ispunjeno do posljednjeg mjesta jer su prodate sve ulaznice.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close