NS BiH: Baždarević selektor do kraja kvalifikacija

Pomoćnici selektora nogometne reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića bit će Francuz Stephane Giri i Dragan Perić, sazanje „Avaz“, nakon sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH koja je održana danas u Zenici.

Trener golmana te još jedan asistent kojeg predlaže FSRS nisu imenovani jer je bilo dosta kandidata, pa će se to desiti u narednom periodu.

Baždarević je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za EURO 2016. godine, odnosno do kraja Evropskog prvenstva u Francuskoj, ako se reprezentacija plasira na ovo takmičenje.

– Dužina ugovora mi uopšte nije bitna, jer na ovom poslu mogu ostati nekoliko dana, ali i godine. Imam vrlo važan zadatak, i potpuno se okrećem tome, rekao je Baždarević.

Zanimljivo je da će Baždarevićeva plata i bonusi biti manji od onih koje je imao njegov prethodnik Safet Sušić, a to je bilo, podsjetimo se, okruglih 50.000 maraka mjesečno. Koliko će zarađivati popularni Meša, nije saopšteno.

Dodajmo da je za selektora mlade reprezentacije BiH postavljen Darko Nestorović, Toni Karačić predvodit će U-19 selekciju, Sakib Malkočević U-17, a U-15 selekciju predvodit će Zoran Erbez.

Za selektora ženske kadetske selekcije BiH imenovan je Nikola Nikić, a trener Olimpica Mirza Varešanović, obavljat će dužnost selektora olimpijske reprezentacije BiH.

Autor: M. T. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close