Novi sistem za otprašivanje u ArcelorMIttalu Zenica

U prisustvu brojnih zvanica i gostiju, jučer je u kompaniji ArcelorMittal Zenica svečano ozvaničen rad novog sistema za otprešivanje, odnosno filtera u pogonu Visoka peć.

Ovom investicijom,koja se procjenjuje na oko 6 miliona eura,u velikoj mjeri će se smanjiti štetan uticaj na okoliš, kako u radnoj sredini, tako i na gradskom području, ukazali su predstavnici kompanije, izvijestila je RTV Zenica.
– Od početka 2012. godine u ArcelorMittal Zenice u 4 velika eko projekta investirano je oko 25 miliona maraka, izjavila je Azra Sivro, menadžerica Departmenta za ekologiju.
Svečanom puštanju u rad novih filtera,među ostalim, prisustvovali su predstavnici Vlade Federacije BiH,na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, kantonalne i općinske vlasti, kao i brojnih firmi, poslovnih partnera zeničkog Mittal-a.
– Novo filtersko postrojenje ograničava emisiju prašine i drugih štetnih polutanata i ispod granice koja se propisuje evropskim standardima,ukazao je Kemal Alić,direktor Departmenta Visoka peć i Aglomeracija.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close