BiHPrivreda

Novi način prodaje Sarajevo-osiguranja: Stigle dvije neobavezujuće ponude

Nakon dva neuspjela pokušaja prodaje državnog paketa dionica u Sarajevo-osiguranju putem berze, u Vladi FBiH su odlučili da promijene način prodaje, izvještava Federalna televizija.
– Sljedeći korak je davanje neobavezujućih ponuda. Mi smo raspisali neobavezujuće ponude i dobili smo dvije ponude. Moramo ih otpakovati i vidjeti koja je veća, kazao je Novalić i dodao da Sarajevo-osiguranje sigurno ide putem privatizacije.

Jednu od neobavezujćih ponuda, kako smo izvijestili dostavio je Agram.
– Ponuda Agrama je oko 9,5 KM i ona je posljedica šlamperaja Vlade od početka, kaže Halil Čengić iz Udruženja Dividenda.

U Agenciji za privatizaciju FBiH (APF) naglašavaju da se udio Vlade u Sarajevo-osiguranju mora prodati transparentno i po tržišnoj cijeni.
– Ovo je nešto potpuno novo. Vidjećemo kako će Vlada sve to ispregovarati i dati naglog APF i mi ćemo ići dalje prema Vladi u smislu koji je dalji metod prodaje državnog kapitala u Sarajevo-osiguranju, kaže Drago Vrbić, v.d. direktora APF-a.

Društvo koje postane vlasnik Sarajevo-osiguranja morat će za transakciju dobiti zeleno svjetlo Konkurencijskog vijeća BiH.

indikator.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close