logo
bios

Novalić: Gradonačelnica Babić je uputila najkonstruktivniji prijedlog pomoći privredi

Objavljeno prije 2 mjeseca . u čet, mar 26th, 2020

PREMIJER NOVALIĆ: GRADONAČELNICA BABIĆ JE UPUTILA NAJKONSTRUKTIVNIJI PRIJEDLOG ZA POMOĆ BH. PRIVREDI

Gradonačelnica Amra Babić se u utorak zahvalila federalnom premijeru Fadilu Novaliću i Vladi FBiH za sve poduzete  aktivnosti i mjere na sprječavanju pandemije koronavirusa, a koje niži nivoi vlasti sprovode u djelo.

Njen prijedlog da vlade svih nivoa, sredstva koja su prva raspoloživa, među kojima su i grantovi političkim partijama, usmjeri za pomoć privrednicima. Na današnjoj press konferenciji Ureda za informisanje Vlade FBiH, premijer Novalić komentarisao je prijedlog gradonačenice Babić.

– Gradonačelnica Visokog Amra Babić je poslala, moram priznati, jedan od najkonstruktivnijih prijedloga. Elemenat koji tamo dominira je da svi moraju podnijeti teret. Ono što radimo mi kao Federacija treba da radi i kanton i općine. To je jako dobra osnova. Mi ćemo prednjačit, donosit ćemo mjere, a oni treba da ih slijede – kazao je premijer Novalić.

Grad Visoko iz dana u dan daje sve od sebe da ispoštuje sve naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i tako pomogne zabrinutim građanima i privrednicima.

PREMIJER NOVALIĆ: GRADONAČELNICA BABIĆ JE UPUTILA NAJKONSTRUKTIVNIJI PRIJEDLOG ZA POMOĆ BH. PRIVREDI

PREMIJER NOVALIĆ: GRADONAČELNICA BABIĆ JE UPUTILA NAJKONSTRUKTIVNIJI PRIJEDLOG ZA POMOĆ BH. PRIVREDIGradonačelnica Amra Babić se u utorak zahvalila federalnom premijeru Fadilu Novaliću i Vladi FBiH za sve poduzete aktivnosti i mjere na sprječavanju pandemije koronavirusa, a koje niži nivoi vlasti sprovode u djelo.Njen prijedlog da vlade svih nivoa, sredstva koja su prva raspoloživa, među kojima su i grantovi političkim partijama, usmjeri za pomoć privrednicima. Na današnjoj press konferenciji Ureda za informisanje Vlade FBiH, premijer Novalić komentarisao je prijedlog gradonačenice Babić.- Gradonačelnica Visokog Amra Babić je poslala, moram priznati, jedan od najkonstruktivnijih prijedloga. Elemenat koji tamo dominira je da svi moraju podnijeti teret. Ono što radimo mi kao Federacija treba da radi i kanton i općine. To je jako dobra osnova. Mi ćemo prednjačit, donosit ćemo mjere, a oni treba da ih slijede – kazao je premijer Novalić.Grad Visoko iz dana u dan daje sve od sebe da ispoštuje sve naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i tako pomogne zabrinutim građanima i privrednicima.

Publicerat av Amra Babić Torsdag 26 mars 2020

visoko.gov.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh