Nova Vlada Srbije najkasnije 25. aprila

BEOGRAD – Aleksandar Vučić, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), najavio je danas konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije za 16. ili 17. april, a nove Vlade Srbije najkasnije za 25. april, prenosi Anadolu Agency. Vučić je u izjavi novinarima nakon sjednice Predsjedništva SNS-a rekao je da je razgovarano o ciljevima buduće vlade. Vučić je naveo i da će novi Saziv Narodne skupštine Srbije biti konstituisan uskoro, „u danima koji su pred nama, 16. ili 17. aprila“.

Članovi Predsjedništva SNS-a, prema riječima Aleksandra Vučića, danas su se dogovorili da će o sastavu buduće Vlade razgovarati sa svima koji su u Skupštini, a koji hoće da sa njima sarađuju.

„U ponedeljak me očekuje razgovor sa Ištvanom Pastorom iz Saveza vojvođanskih Mađara, u utorak ću razgovarati sa Ivicom Dačićem, pozvaću i ljude iz Nove demokratske stranke da razgovoramo o budućnosti Srbije“, rekao je Vučić,

Dodao je da će u toku razgovora detaljno predstaviti program buduće Vlade, a na sledećoj sednici Glavnog odbora SNS-a će odlučiti sa kim će ući u koaliciju sa kojom će i formirati tu Vladu.

„Vodićemo politiku koja je dobra za buduće generacije, a ne za nas u stranci, jer najverovatnije nećemo dobiti podršku na nekim narednim izborima“, rekao je Vučić.

Kao jedan od glavnih ciljeva predstojećih reformi, Vučić je istakao jačanje privatnog sektora i reforme javnog.

„Javne finansije su u lošem stanju zbog neodgovornog ponašanja i povećanja plata i penzija u proteklih sedam godina“, rekao je Vučić i dodao: „Uslediće uštede u javnom sektoru. Moraćemo da deo ljudi iz javnog sektora prebacimo u privatni, a to će biti neradnici koji su postavljeni partijski.“

Za politiku buduće Vlade, Vučić je rekao da će biti politika agresivnog zapošljavanja i agresivnog jačanja privatnog sektora.

Najavljujući dramatične promene u javnim preduzećima i komentarišući da država troši mnogo više nego što zarađuje, Vučić je rekao: „Hoćemo da izgradimo zdravu i dobru privredu, hoćemo normalnu zemlju.“

„Mnogi misle da će se desiti čudo, nema čuda, ima rada, reda i discipline, kao u normalnim uređenim zemljama poput Nemačke, Austrije itd.“, kazao je predsednik SNS.

(Anadolija)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close