Nova pobjeda Adnana Redžovića

Na borilačkoj manifestaciji Fight night, koju je organizovala promotorska kuća Sturm box promotion u njemačkom Dusseldorfu, naš teškaš je nakon šest izuzetno zanimljivih rundi savladao Čeha Ladislava Kovarika, saopćeno je iz Kluba borilačkih sportova Gladijator

(Fena)

Najbolji bosanskohercegovački bokser Adnan Redžović je u svom devetom nastupu u profesionalnom boksu zabilježio i devetu pobjedu.

Na borilačkoj manifestaciji „Fight night”, koju je organizovala promotorska kuća „Sturm box promotion” u njemačkom Dusseldorfu, naš teškaš je nakon šest izuzetno zanimljivih rundi savladao Čeha Ladislava Kovarika, saopćeno je iz Kluba borilačkih sportova Gladijator.

Redžović je na ovaj meč otputovao bolestan od gripe i uprkos tome uspio je demonstrirati fantastičnu boksersku tehniku. U svih šest rundi koliko je meč trajao, Adnan je dominirao, a dokaz tome je i puknuta arkada njegovog protivnika Kovarika. Iako su svi očekivali da se meč prekine ranije zbog silnih udaraca Redžovića kojima je boksera iz Češke pogađao, Kovarik je uspio završiti meč do kraja pa su sudije morale odlučivati. Tako je Redžović pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Ovo još jedan sjajan rezultat našeg najboljeg boksera teške kategorije koji mu u skorijoj budućnosti otvara vrata za meč za jednu od respektabilnih titula u svijetu boksa.

Redžovića već 2. februara naredne godine očekuje novi meč, također pod okriljem „Sturm box promotion”, u kojem će raditi uvodnu borbu Felixu Sturmu, saopćeno je iz Kluba borilačkig sportova Gradijator.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close