-TopSLIDEOstali sportoviSport

Nova ljaga na obraz bh. sporta: Reprezentativke spavaju u podrumu

Da li iko brine za bh. odbojkašice?

Bh. sport na niskim je granama i to je surova realnost.

Iskoči tu i tamo poneki “incident” kao što je bio plasman Zmajeva na Svjetsko prvenstvo u Brazil, osvajanje Evropskog prvenstva za košarkaše do 17 godine, fantastična generacija ženske košarkaške reprezentacije, izbacivanje Islanda u baražu za rukometno Svjetsko prvenstvo, pa zatim individualni uspjesi Amela Tuke, Lane Pudar… 

Jedino u čemu smo konstantni i najuspješniji jeste sjedeća odbojka, ali ono što je istina je da sistema nemamo, a to se i sada pokazalo i to u odbojci.

Naime, žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 20. augusta do 10. septembra očekuje šest mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prvi od njih za četiri dana u Norveškoj.

Reprezentativke su obavile pripreme i krenule put Sarajeva odakle se trebaju zaputiti za ovu skandinavsku zemlju, no sve je to daleko od idealnog, što je na svom Instagram profilu potvrdila i reprezentativka Milana Božić:

“Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP.”

Njenu priču podijelila je i naša najbolja odbojkašica Edina Begić uz natpis: “Bruka i sramota”.

Raspored kvalifikacija:

KoloDatumUtakmica
1.20.8.Norveška – BiH
2.24.8.BiH – Grčka
3.27.8.BiH – Švicarska
4.3.9.Švicarska – BiH
5.7.9.Grčka – BiH
6. 10. 9.BiH – Norveška

sportsport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close