Nova investicija Preventa: U Srebrenici će se proizvoditi kožna galanterija

Kompanija Prevent BH d.o.o. Visoko predstavila se na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici kao najveći poslodavac i primjer dobre prakse ulaganja u Srebrenicu.

Tokom izlaganja, Almir Jazvin Predsjednik Uprave Preventa, zahvalio se uposlenicima Preventa u Srebrenici koji su zaslužni što Grupacija danas ovdje broji 200 uposlenih i bilježi rast poslovanja.

Također, najavljen je i projekat “Silverline” koji će biti jedna od najljepših priča ispričanih u srcu Evrope, a namijenjen je zapošljavanju i osnaživanju žena sa ciljem jačanja društva u Srebrenici.

Kako je rečeno iz Uprave Preventa za naš portal, radi se o pokretanju proizvodnje kožne galanterije, a zvaničan početak je planiran od iduće godine. Kompletan prihod od prodaje ići će u svrhe stipendiranja mladih u Srebrenici, te nova zapošljavanja u ovoj lokalnoj zajednici.

“Kupovinom proizvoda Silverline direktno će se pomagati razvoj Srebrenice i jačanje njenog društva”, navode iz Preventa za Akta.ba.

Inače, trenutno se radi na aktivnostima pripreme proizvodnje i obuci kadra koji će proizvoditi putne torbe, poslovne torbe, agende, te ženske modne dodatke od kože.

Plan je da se investicijom pospješi rast i rad u Srebrenici, kao i da se profit reinvestira upravo u ovaj region, bilo kroz zapošljavanje ili pomoć u školovanju djece iz ovog regiona.

Partneri projekta su UNDP, Općina Srebrenica i Vlada Velike Britanije.

S.B.
Akta.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close