-TopSLIDEVisoko

Nova donacija za Dom zdravlja Visoko

NOVE DONACIJE ZA VISOČKI DOM ZDRAVLJA: NASTAVLJA SE SJAJNA SARADNJA GRADONAČELNIKA GANIĆA I VISOČKIH PRIVREDNIKA

Visočki privrednici u najtežim vremenima pandemije još jednom su pokazali ljubav prema svojoj lokalnoj zajednici i spremnost da pomognu onda kada je to najpotrebnije.

Mnogobrojne donacije za potrebe JU Dom zdravlja Visoko već su uručene, a danas (četvrtak, 22. april) su firme Mušinbeg-Komerc Visoko i BTS Visoko uručile donaciju u vidu agregata za „hladni program“ čuvanja vakcina i ekološkog sredstva za čišćenje, a sveukupna vrijednost današnjih donacija iznosi oko 5 hiljada KM.

Firma Mušinbeg-Komerc Visoko je donirala agregat koji će se koristiti kao agregat za frižider koji će po sistemu tzv. „hladnog programa“ adekvatno čuvati veću količinu vakcina.

Dakle, u slučaju nestanka električne energije vakcine u frižideru bi i dalje bile adekvatno zaštićene i ne postoji mogućnost da niti jedna vakcina bude uništena.

BTS Visoko je donirao značajnu količinu ekološkog sredstva za čišćenje, koje je, što je posebno zanimljivo, proizvedeno u Visokom i nema niti jedan štetan sastojak, dakle siguran je za čovjeka te biljni i životinjski svijet.

Cilj je i da se potakne korištenje ovih proizvoda, koji su jedinstveni na domaćem i regionalnom tržištu.

Gradonačelnik Mirza Ganić je podsjetio na konitunuiranu saradnju i prijateljski odnos sa visočkim privrednicima koji će biti nastavljen i u narednom periodu.

Istakao je da su presudne koordinirane aktivnosti u svim segmentima kako bi se zadovoljile najosnovnije potrebe koje su krucijalne za život i zdravstvenu uslugu naših sugrađana.

Prema njegovim riječima, brzina prilikom poduzimanja odgovarajućih akcija za borbu u najtežim pandemijskim vremenima je neophodna kako bi se, prilikom nabavke medicinksih sredstava, skratile dugotrajne proceduralne aktivnosti, sve s ciljem, u objektivnim mogućnostima, najbolje moguće zdravstvene zaštite i olakšavanja svakodnevnice.

Podsjetio je i da je već nabavljen frižider sa SIM karticom koji košta 5 hiljada i 600 KM te javnost informisao da se njegova isporuka očekuje u narednih 15-ak dana.

U visočkom Domu zdravlja uskoro će na raspolaganju biti i novi RTG aparat, tender za nabavku je okončan i očekuje se da ubrzo dođe do izbora ponuđača i da se krene sa isporukom tog veoma važnog uređaja, koji će dodatno osavremeniti zdravstvenu uslugu u našem gradu, u koju je, samo u proteklih mjeseca dana, uloženo više od 300 hiljada KM.

Gradonačelnik je istakao zadovoljstvo činjenicom da je broj novooboljelih osoba u posljednjih nekoliko dana značajno opao (trenutno je 95 osoba zaraženo u Visokom), ali i sugrađane pozvao da i dalje budu oprezni i da se svakodnevno kontinuiranim aktivnostima brinu o svom i zdravlju svojih najmilijih.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close