Nova aukcija za Krivajine tvornice 7. marta

Stečajni upravnik IP Krivaja Zavidovići Muharem Hozić zakazao je za 7. mart novu aukciju za prodaju tvornica iz sastava nekadašnjeg giganta drvne industrije.

Tehnološka cjelina proizvodnja furnira, parketa i namještaja prodaje se po početnoj cijeni od 20 miliona KM, što je za milion manje nego na prvoj aukciji.
Cijena za tvoricu stolica spuštena je sa 3,7 miliona KM na 2,5 miliona KM, dok se cjelina Namještaj I  prodaje po početnoj cijeni od 2,8 miliona KM, koliko je iznosila i na prethodnoj aukciji.
Hotel Kristal na prodaji je po početnoj cijeni od 2,7 miliona KM (na prvoj aukciji 2,25 miliona KM).
Na prvoj aukciji za prodaju imovine IP Krivaja održanoj 31. januara 2014. prodate su tri ekonomske cjeline koje nisu direktno vezane za drvnu proizvodnju.
Preduzeće Drvo Still iz Zavidovića kupilo je tehnološku jedinicu “Remont i transport” za 820.000 KM, Restoran Kamenica je prodat za 130.000 KM, a Ribnjak Kamenica za 70.000 KM.
Prodaja imovine Krivaje je pokrenuta na osnovu odluke Odbora povjerilaca, a nakon što stečajne uprave u proteklom periodu nisu uspjele reorganizirati preduzeće.
U skladu sa Zakonom o stečaju, sva sredstva od prodaje dijela imovine Krivaje bit će usmjerena povjeriocima po utvrđenom redoslijedu.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close