NogometSport

Nogometašice BiH sutra protiv Ukrajine

Ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već tri dana nalazi se na priprema u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, gdje će sutra u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage sa selekcijom Ukrajine.

Bit će to prilika da selektorka Samira Hurem testira igračice pred važnu utakmicu u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo s reprezentacijom Srbije.

– Utakmica s Ukrajinom nam je sjajna prilika da sagledamo koliko trenutno vrijedimo i ovo nam je dobar test pred kvalifikacioni susret sa Srbijom. Gošće iz Ukrajine su izuzetno jak protivnik. Žao mi je što mi nećemo biti kompletne za subotnji meč, jer imamo problem što utakmica nije u FIFA terminu i nismo mogli da računamo na igračice iz inostranstva, osim Milene Nikolić. Ali šta je tu je, i ovo će biti kvalitetna provjera za sve djevojke koje su na širem spisku, kao i za mlađe igračice. Nama treba ozbiljnijih utakmica i hvala Savezu što nam je omogućio ovu provjeru – rekla je za Fenu  Hurem.

Prijateljska utakmica Bosne i Hercegovina – Ukrajina igrat će se na glavnom terenu Trening centra NFSBiH u Zenici sutra, s početkom u 17.00 sati.

( FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close