Nogomet – Žene: Seniorke poražene od Slovenije s 2:1

Jučer je na stadionu Etno sela Stanišići u Bijeljini ženska „A“ reprezentacija BiH poražena od Slovenije rezultatom 1:2 (0:1).

Golove za Sloveniju postigla je Vanja Šiljak u 7’ i 49’, a jedini pogodak za našu reprezentaciju postigla je Eldina Ahmić u 73’.

Nakon utakmice selektorka Samira Hurem je izjavila: „Primili smo gol na početku utakmice i odmah smo bili u problemu. Isto nam se deilo i početkom drugog poluremena i nismo se vratili u meč. Fali nam ritam i kontinuitet utakmica. Igračice nisu bile ni fizički spremne. Bolje je što smo sada imali ovakvu utakmicu, nego u kvalifikacijama. Ipak, bilo je i pozitivnih stvari, četiri mlade igračice su pokazale da se na njih može ozbiljno računati, a posebno se istakla Marija Aleksić koja je 1997. godište, a već igra na visokom nivou.“

BiH-Slovenija 1:2

Stadion: „Stanišići“, Bijeljina.

Sudija: Danijel Pajić.

Pomoćnici: Stevo Perić, Bojan Rakić.

Golovi: 0:1 Vanja Šiljak (7’), 0:2 Vanja Šiljak (49’), 1:2 Eldina Ahmić (73’).

Žuti kartoni: Aida Hadžić (BiH), Manja Rogan, Urška Žganec (Slovenija)

Bosna i Hercegovina: Almina Hodžić, Amira Spahić, Amela Fetahović (76. Alisa Spahić), Svjetlana Crnjak (62. Melisa Hasanbegović), Nikolina Dijaković (55. Anđela Šešlija), Aida Hadžić (67. Monika Kuliš), Marija Aleksić, Milena Nikolić, Amela Kršo, Nejra Šabić (46. Eldina Ahmić), Lidija Kuliš. Selektor: Samira Hurem.

Slovenija: Lucija Mori, Manja Benak, Anisa Rola, Barbara Kralj, Kristina Eman, Anja Milenković, Tjaša Tibant, Urška Žganec, Vanja Šiljak (72. Martina Potrč), Manja Rogan (60. Maruška Sevšek), Larisa Špronda (87. Katja Nežman). Selektor: Damir Rob.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close