Nogomet: Sušić objavio spisak za Latviju

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak igrača  za kvalifikacijski susret sa selekcijom Latvije, koji se igra 7. juna u Rigi.

Kao što je i najavio Sušić je pozvao nogometaše koji su “iznijeli” prvi dio kvalifikacija, s izuzetkom Zvjezdana Misimovića i Ognjena Vranješa.
Za Misimovića je kazao da se nada da će biti spreman za  utakmice protiv Slovačke, dok je povrijeđeni Vranješ izgubljen za kvalifikacije.

– Nemam razloga da se plašim susreta s Latvijom. Znam da su naši igrači motivisani, znaju da nam je jedini cilj da uzmemo tri boda koji će nas još više približiti svjetskom prvenstvu.  U preostalim utakmicama kvalifikacija nemamo izbora, moramo osvojiti 12 bodova iz pet susreta, kazao je  Sušić.

Najbolji bh. nogometaši okupit će se 26. maja u Sarajevu, a tokom desetodnevnih priprema odigrat će prijateljsku utakmicu s U-21 selekcijom BiH na stadionu  Grbavica,  u petak, 31. maja u 19.30 sati

Reprezentacija BiH nakon prvog dijela kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu  zauzima prvo mjesto u G- grupi s 13 bodova, tri boda više od Grčke.

Na Sušićevom spisku nalaze se 22 igrača:

golmani: Asmir Begović, Asmir  Avdukić, Jasmin Fejzić;
odbrana: Boris Pandža, Emir Spahić, Toni  Šunjić, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović;
vezni igrači: Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan  Zahirović, Elvir Rahimić, Haris  Medunjanin, Muamer  Svraka, Senijad  Ibričić, Miroslav Stevanović, Ivan Sesar, Avdija  Vršajević;
napad: Vedad Ibišević, Edin  Džeko i Edin Višća.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close