Nogomet: Okupila se U-17 i U-21 reprezentacija BiH

Jučer se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici okupila „U-19“ reprezentacija BiH koja će danas u Vogošći odigrati kontrolni susret sa našom „U-21“ selekcijom.

„Okupili smo se u Trening centru gdje imamo dobre uslove za rad. Nedostaju nam Modić kojem klub nije dozvolio dolazak jer nije UEFA termin i Ćorović zbog lakše povrede. Ova utakmica će nam poslužiti da vidimo u kakvoj su formi reprezentativci s obzirom da su blizu i kvalifikacije. Neki igrači su privukli pažnju na sebe i nastupima za svoje seniorske klubove i to nam je još jedan razlog za zadovoljstvo“, rekao je selektor Toni Karačić.

Bh juniori su sinoć odraditi trening, a susret sa mladom reprezentacijom je na programu danas u 17 sati.

„U ovom susretu ne možemo da računamo na Jelisića i Lazića kojim klubovi nisu dozvolili dolazak, ali na njih ćemo računati na narednim okupljanjima. Priključio nam se Ćorluka kojeg smo pozvali naknadno. Svi ostali igrači sa spiska su stigli. Nadam se da će sutra na utakmici svi da pokažu ono što od njih i očekujemo-da možemo računati na njih, ne samo u narednom ciklusu, već i u ovim kvalifikacijama. Većina igrača koji su prvi put ovdje će vjerovatno odigrati svih devedeset minuta“, rekao je selektor Vlado Jagodić.

Debitant Abdel Metalsi je zadovoljan što je dobio priliku u „U-21“ reprezentaciji: „Sve je dobro, momci su super i odmah sam se uklopio. Vjerujem da ćemo sutra da pobjedimo. Ovo mi je šansa da se pokažem kako bih dobio poziv i za naredna okupljanja.“

Sličnog mišljenja je i Ismar Tandir: „Igrao sam za mlađe selekcije, ali ću prvi put da nastupim za „U-21“ tim i presretan sam zbog toga. Favoriti smo u sutrašnjem susretu, ali to ćemo morati da pokažemo na terenu.“

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close